Thursday 26 March 2015

Vine ploaia!

    Când spui asta în Belgia, uimit sau supărat, eşti cel mai amunzant om din ţară. „Da, normal că o să plouă şi normal că o să ţină doar cât să-ţi strice ţie părul.”
    Aici, ei se miră dacă iese vreo rază de soare şi îi vezi pe toţi aliniaţi în parc, stând la bronzat. De multe ori pare că aşteptau ziua asta de mult timp, cu costumul de baie pe sub haine. Asta pentru că, datorită umidităţii, cele 13 grade cu soare, se simt 20, poate chiar mai mult. Şi dacă ai ghinion, tot la fel se poate întâmpla şi cu cele 7 grade care se transformă în 0, plus ploaie, vânt. Nu mult, cât să te enerveze. Mulți din Bruxelles spun că, în Belgia, dacă ești mai bătut de noroc, poți prinde toate cele patru anotimpuri într-o singură zi: de dimineață plouă, pe la prânz e soare, apoi dă cu puțini fulgișori, iar spre seară vezi din nou soarele care apune.
     A şi în timp ce tu îţi mai pui un pulover pe tine, belgiencele poartă fuste fără dresuri şi sunt în balerini, iar domnii au uitat de mult de palton şi îşi acoperă umerii doar cu un sacou subţirel. Vă daţi seama ce curaj? Brr..
     Desigur că, acest climat este unul depresiv sau cel puţin aşa spun sondajele. Din păcate, este printre ţările cu rata de sinucidere cea mai mare din cauza griului de pe cer şi a dorului de soare, ducând la pesimism şi depresie. Unii glumesc aici că cea mai căutată slujbă nu este vreuna din politică sau economie, ci psihologul, care, cu siguranţă, are şi el terapeut la rându-i.
     Vin aici de vreo opt ani de zile şi tot la fel tresar când simt mirosul de ploaie al Brusselsului, la fel cum încă sunt fascinată de arhitectura şi de civilizaţia de aici. Aşa că astăzi, m-am hotărât să prezint o ţinută numa' bună la o astfel de vreme, care pe mine mă linişteşte şi pot spune chiar că îmi place. În poze port: hanorac şi fular H&M, pantaloni Stradivarius, adidaşi AirMax NikeID, geaca ModaNoi Italia.
     P.S.: Promit că în următoarele postări să povestesc despre vizita la ULB, cea mai mare universitate din Bruxelles şi. desigur, despre delicatesele belgiene.
     
   


No comments: