Friday 18 March 2016

Top 10 lucruri pentru un make up reușit

     

     Înainte să particip la cursurile care m-au introdus în tainele make up-ului, nu eram cine știe ce, făceam niște greșeli de mai mare rușinea...

     Nu respectam reguli de bază, reguli care sunt în favoarea tenului și care te ajută să nu îți bați joc de el. Sigur că sunt foarte multe lucruri de știut și trucuri o grămadă, pe unele nici nu le poți explica, pur și simplu le capeți uitându-te la un profesionist făcându-și treaba.
    Nici acum nu pot spune că sunt un as în ale machiajului, ci doar că îl am în mânecă. 
     Sigur că încerc, pe cât posibil, să am grijă de tenul meu și să îl hidratez și curăț cum se cuvine. Cu timpul, i-am învățat mofturile și nevoile, am descoperit că dacă îți dorești să ai un machiaj de milioane, trebuie să-ți folosești pielea ca aliat și că părerea unui specialist, în cazul de față dermatolog, nu strică niciodată.

       Pe lângă toate astea, despre care o să vorbim altcândva, te invit să descoperi 10 dintre cele mai importante reguli de machiaj, din punctul meu de vedere.

       Eu îți prezint câteva, cele care mi s-au părut mie cele mai de importante. So here they are: 

    1. Că tot vorbim de bază, un machiaj de nota 10 se începe cu o cremă hidratantă și un primer, indiferent de ce fel de machiaj vrei să faci. Clar, amândouă trebuie să fie foarte bune. Ideea e să nu folosești mult produs, pentru că următoarele elemente nu se vor mai uniformiza, ci, din contra, vor da senzația de produs de proastă calitate care curge de pe față.

   2. Pudra și fondul de ten sunt la pachet! Făceam greșeala asta de multe ori. Ori aplicam doar pudră pentru că "nu am nimic de acoperit pe față", ori doar fondul de ten că doar la ce e bun încă un strat pe tenul meu tânăr? Complet greșit! Ele se folosesc împreună deoarece nu rezistă unul fără altul. Explicația e simplă: fondul de ten acoperă imperfecțiunile și uniformizează tenul, iar pudra matifiază. 

   3. Anticearcănul se folosește înainte sau după fondul de ten și cu siguranță înaintea pudrei. Având textură lichidă sau cremoasă, clar o să se înțeleagă mai bine cu fondul de ten care e din aceeași clasă. Plus că, după cum am zis și mai sus, pudra e menită să matifieze.

   4. Corectura de culoare se aplică după fond de ten și anticearcăn. Fondul de ten oricum reușește să acopere diferite "problemuțe" ale tenului, așa că e mai bine să aștepți și să vezi ce mai ai de corectat. 

   5. Roșul-somon este pentru cearcăne și, implicit, pete închise la culoare, iar verde pentru roșeață. Așa că poți aplica tu cât creion corector sau fond de ten vrei, produsele menționate înainte sunt singurele care te salvează.

   6. Diferența dintre blush și bronzing powder este că se aplică în zone diferite ale feței. Fardul de obraz se folosește pentru a reda culoarea în acea zonă, după ce am pierdut-o folosind fondul de ten. Pudra bronzantă este cea care definește contouringul. Amândouă sunt aplicate depinzând de forma feței și de unde trebuie să "cadă" umbrele. 

   7. Ca să nu ți se strângă produsul în pliurile de sub ochi, întinzi bine produsul aplicat și apoi, imediat, adaugi pudra cu o pensulă de dimensiuni mici. 

   8. Pentru ca fardul să reziste mult și să nu curgă, folosește un primer de pleoape. Așa poți să fii sigură că o să-ți reziste machiajul toată ziua/seara, fără să devii un ratonel. 
  
   9. Sprâncenele nu se înlocuiesc cu pigmentul de la fard/creion, ci poți doar să le vii în ajutor în anumite zone în care ele nu sunt atât de pline, iar apoi cu o pensulă specială le piepteni. 

 10. Folosește o pensulă de aplicat rujul, pentru a te asigura că ai o precizie mai mar și că buzele tale vor fi foarte bine conturate.


       Sigur că există muult mai multe trucuri și poate nu sunt toate auzite acum prima oară de la mine.    Sper că v-au fost de folos și aștept noutăți de la voi, ceva ce eu nu am menționat aici!


Be prepared for what's next! See you later
     
   

No comments: